Esimerkkejä eri maiden koululounaista

Suomalaisen kouluruoka on valtaosalla väestöä äärimmäisen tuttua, mutta entäpä muiden maiden koululounaat? Mitä Brasiliassa syödään koululounaaksi? Entäpä Etelä-Koreassa?

Brasilia

Brasilialainen koululounas

Koululounas Brasiliassa pitää sisällään papuja, riisiä, salaattia ja paistettua porsasta. Lasten makeanhimo on otettu huomioon koululounaissa – jälkiruuaksi tarjotaan uunissa paahdettua ratamoa.

 

 

Italia

Italialainen koululounas

Italialainen ruoka yhdistetään helposti pastaan. Vaikka pastaa syödään runsain mitoin Italiassa, paikalliset nauttivat runsaasti orgaanisia hedelmiä ja vihanneksia.

Lainsäädäntö vaatii, että kouluissa ja sairaaloissa on tarjottavat lähi- ja luomutuotteita.

Thaimaa

Thaimaalainen koululounas

Thaimaalainen ruoka on yleisesti ottaen hyvin terveellistä, vaikka se sisältää suuren määrän hiilihydraatteja. Riisin ja nuudeleiden ohella tarjotaan, proteiinipitosita lihaa ja vitamiineja sisältäviä kasviksia.

Espanja

Espanjalainen koululounas

Välimeren maiden ruokia pidetään yleisesti ottaen terveellisenä, joten Espanjan löytyminen tältä listalta tuskin tulee yllätyksenä.

Lounas sisältää mm. oliiviöljyä, valkosipulia, mereneläviä, vihanneksia sekä tuoreita hedelmiä.

 

Ranska

Ranskalainen koululounas

Ranskassa ei syödä pelkästään ranskalaisia. Lounas pitää sisällään tuoreita hedelmiä, vihanneksia, lihaa, bataattia ja brie-juustoa.

Kreikka

Kreikkalainen koululounas

Kuten Espanja, Kreikassa panostetaan myös koululounaan sisältöön. Koululounaat ovat yleensä salaattipohjaisia, ja sisältävät runsaasti mausteita, tuoreita yrttejä sekä raakoja vihanneksia.

Kreikkalainen koululounas ei ole ainoastaan terveellinen, mutta se on myös kulinaristinen nautinto.

Etelä-Korea

Etelä-Korealainen koululounas

Etelä-Koreassa koululounasta ei säilötä muovirasioissa, vaan säilytetään metallisissa tarjoiluastioissa. Tarjoiluastia varastoidaan lämpöhuoneeseen, tarjoiluvaiheessa lounasruoka on aina lämmintä.

Lounaaseen kuuluu vihanneksia, riisiä ja proteiinia (tofua tai lihaa).